fbpx

Kunst en Poëzie in Geraardsbergen

Categorie
tentoonstelling
Datum
vr 15 feb 2019 20:00 - 22:00
Locatie
Koetshuis,Abdijstraat 10,9500 Geraardsbergen
Telefoon
054 43 72 62
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website

Tijdens het Valentijn-weekend presenteert schrijver/dichter Wies borre in het Koetshuis van Geraardsbergen zijn nieuwe dichtbundel, waarvoor hij samenwerkt met schilderes Lieve Bauwens die met haar oogstrelende aquarellen zijn fijngevoelige teksten een kunstige touche bezorgt. Tijdens een avondvullend programma kan u er genieten van zang, voordracht en muziek, wat u zal meevoeren naar dat heerlijke stukje hemel, naar de woelige jaren van de jeugd of naar de diepe donkerte van de hel. Volgens de auteur heeft niets de mens ooit meer beroerd of meer gekwetst, hem meer schade of vreugde gebracht dan dat ongrijpbare sentiment van de liefde dat op ieder van ons zó sterk inwerkt. Valentijn en haar muze zullen die avond door de stad waden. Kom dus vooral kijken en luisteren en laat u inspireren door dit poëziemoment met dezelfde spreekwoordelijke titel als de dichtbundel: ‘De kwetsbaarheid van Amor’.

Marijn Devalck (zanger, acteur, presentator, schrijver, politicus, en ons beter bekend als Balthazar Boma uit FC De Kampioenen) en Anne Gies (stemcoach bij de vrt) declameren er gedichten die emoties opwekken en ons doen nadenken over dat beest in ons dat Amor heet.

Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door het Vocaal Ensemble van de Kunstacademie van Geraardsbergen, samen met de gitarist Raoul De Brandt.

Na het showgebeuren zal u binnenwandelen in de tentoonstelling van de in het boek gepubliceerde aquarellen van Lieve Bauwens die gepokt en gemazeld is in Geraardsbergen. Tijdens de vernissage kan u er kennismaken met de protagonisten van de avond. Zij zullen er dichtbundels signeren terwijl u de keel smeert met een bubbelend glas.

De show gaat door op vrijdag 15.02.2019 om 20 uur in het Koetshuis van het Cultuurcentrum De Abdij in Geraardsbergen (tentoonstelling zaterdag en zondag van 14u tot 17u, en maart/april in de bib). De toegang is gratis.

 
 

Alle datums

  • vr 15 feb 2019 20:00 - 22:00
  • zo 17 feb 2019 14:00
  • za 16 feb 2019 14:00

Powered by iCagenda

Meer streeknieuws

Nieuw thema voor Carnaval Ninove

Nieuw thema voor Carnaval Ninove

Volgend jaar zal Carnaval Ninove in een nieuw thema staan.
Rompslomp rond werken N42 in zicht

Rompslomp rond werken N42 in zicht

Dan toch een vergunning voor de werken op de N42 in Zottegem?
Dag van de Mattentaart trekt toeristisch seizoen op gang

Dag van de Mattentaart trekt toeristisch seizoen op gang

Stad Geraardsbergen ontwaakt uit winterslaap.
Krepelstraat wordt heraangelegd

Krepelstraat wordt heraangelegd

Stad krijgt subsidie van de overheid. 
Groteweg krijgt geen trajectcontrole

Groteweg krijgt geen trajectcontrole

"Te weinig gewonden", klinkt het bij het Vlaams Gewest.
Drugsdealer en snelheidsduivel gevat

Drugsdealer en snelheidsduivel gevat

Politiecontroles leverde resultaat op.

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de streek. Je kan ons beluisteren via 104.9 fm in Geraardsbergen-Lierde, via 106.2 fm in Ninove en via 105.2 fm in Zottegem of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be